„Zilele Porților Deschise” la Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR) va organiza în perioada 9-11 octombrie, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti, care se sărbătoreşte în fiecare an în data de 10 octombrie, conform Agerpres.

Porţile ministerului situat pe Bulevardul Carol I se vor deschide, începând cu ora 9:00, pentru toţi cei interesaţi să afle amănunte despre istoricul clădirii, să cunoască elementele de arhitectură ale Palatului a cărui construcție a fost ridicată în anul 1895 şi inaugurată la 30 aprilie 1897, conform comunicatului MADR.

Ministerul Agriculturii a fost zidit şi mobilat după proiectul arhitectului elveţian Louis Pierre Blanc, în stilul renaşterii franceze.

„Deschidem cele trei porţi ale Ministerului Agriculturii, inclusiv una dintre porţile mari care nu a fost deschisă de foarte mult timp, pentru că a fost betonat. Este o poartă foarte frumoasă la o clădire realizată în 2 ani şi şapte luni, începând din 1895. Ea fost tot timpul proprietatea Ministerului Agriculturii şi destinată Ministerului Agriculturii”, a declarat ministrul Petre Daea, pentru Agerpres.

Vizitatorii vor beneficia, în intervalul 9:00 – 16:00, de tururi ghidate şi vor putea admira expoziţia permanentă de vinuri de la etajul I, harta produselor agroalimentare româneşti cu evidenţierea locului de provenienţă a produselor autohtone, panourile fotografice unde sunt afişaţi toţi miniştrii Agriculturii începând cu anul 1859 şi până în zilele noastre, precum şi o secţiune dedicată secretarilor de stat care s-au aflat la conducerea MADR din anul 1971 şi până în prezent.

Oaspeţii vor putea să vizioneze, în cele două săli de şedinţe, filme ce prezintă activitatea ministerului şi a instituţiilor subordonate.

De asemenea, în perioada 9-13 octombrie, între orele 9:00-18:00, în curtea MADR va avea loc o expoziţie cu vânzare de unde se vor putea achiziţiona produsele atestate tradiţional, după o reţetă consacrată, produse montane, precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele ţării.

De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra legume şi fructe, produse din lapte şi carne, dulceţuri, zacuscă, produse din peşte, băuturi spirtoase sau vinuri din România, pe acordurile muzicale ale unor instrumentiști populari, soliști și dansatori, conform sursei precizate.

 

 

 

sursa foto: expresdebanat.ro

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *