Zeci de morți și mii de răniți în exploziile puternice din Beirut(VIDEO)

Premierul Libanului afirmă că explozia ar fi putut fi cauzată de 2750 de tone de nitrat de amoniu, abandonate în condiții necorespunzătoare, mai bine de șase ani, într-un depozit din portul Beirut. 

Autoritățile au sfătuit populația să poarte măști de protecție, din cauza norului de fum toxic format după explozie și care poate cauza și o ploaie acidă.

 

UPDATE  Zeci de ambulanţe cară răniţii către spitale, iar mai multe echipaje de pompieri folosesc elicoptere pentru stingerea incendiilor.

Bachar Ghattas, martor la explozie, a descris scenele cumplite ca fiind „o apocalipsă”.

„Puteţi vedea oameni răniţi pe străzile din Beirut, sunt cioburi de sticlă peste tot, maşini distruse, e ca o apocalipsă. Este foarte, foarte înspăimântător ceea ce se întâmplă acum, oamenii sunt speriaţi. Serviciile de urgenţă sunt copleşite de numărul de pacienţi. Portul Beirut este complet distrus în urma exploziei. Nu mai avem port!”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Ajuns la locul exploziei, Marwan Abboud, guvernatorul Beirutului, spune că scena arată ca după incidentul din Japonia, relatează The Guardian.

Premierul Libanului, Hassan Diab, a decretat doliu naţional şi a cerut ajutor străin. „Lansez un apel urgent adresat ţărilor prietene să ajute Libanul”, a spus Hassan Diab.

Statele Unite, Israelul, Franţa, Rusia şi Iranul au anunţat că sunt dispuse să acorde asistenţă Libanului.

Autorităţile libaneze nu au anunţat deocamdată niciun bilanţ al victimelor.

Numeroase clădiri şi vehicule au suferit daune semnificative în urma dublei explozii din zona portuară a capitalei Libanului.
Autorităţile cred că este vorba de un accident produs într-o zonă din port în care erau stocate substanţe pirotehnice.

Israelul a transmis că nu este implicat în niciun fel în incidentul din Liban.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *