Voucerele de vacanță, în extrasezon vor avea valoare mai mare

Voucerele de vacanță, vor putea fi folosite pe întreaga perioadă a anului, cum era până acum sau pentru utilizarea lor în anumite luni, caz în care valoare lor va crește la peste 2.000 lei, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Bogdan Trif, ministrul Turismului, scrie Agerpres.ro

„Vom adopta în cel mai scurt timp o ordonanţă de urgenţă în acest sens, astfel încât, în luna noiembrie, oamenii să aleagă ce tip de vouchere doresc pentru anul următor. Am discutat cu mediul de afaceri din turism şi am ajuns la concluzia că ar fi bine pentru toată lumea ca oamenii să beneficieze de vouchere de 2.080 lei dacă aleg să le folosească în lunile octombrie-noiembrie sau aprilie-mai”, a precizat ministrul, scrie aceeași sursă.

De anul viitor voucherele vor fi date pe card, nu tipărite, ca până acum. În ceea ce priveşte unităţile care practică preţuri mai mari dacă turiştii achită cu vouchere, ministrul a precizat că această practică este ilegală şi a îndemnat turiştii care păţesc aşa ceva să facă sesizări la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC) sau la minister.

Se pot proba uşor astfel de practici, pentru că fiecare poate face o poză cu telefonul, o filmare. Noi ne vom deplasa imediat şi vom sancţiona drastic acel operator economic. Sancţiunile pentru această practică sunt între 50.000 şi 100.000 de lei”, a arătat Trif.

Potrivit acestuia, valoarea voucherelor de vacanţă date în primele şase luni ale anului a fost de un miliard de lei, iar 10% au fost acordate angajaţilor din mediul privat, scrie Agerpres.ro.

 

 

sursa foto: a1.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *