Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu conducerea American Jewish Committee

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut luni o întrevedere cu David Harris, președintele American Jewish Committee, în contextul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA.

Citește și: Profesori condamnați pentru că au falsificat cataloagele, pentru a-și păstra numărul de clase

În cadrul convorbirilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat importanța pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum și atașamentul țării noastre pentru parteneriatul cu statul Israel. Totodată, premierul a subliniat susținerea fermă de către România a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței, acestea constituind priorități ale mandatului Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. În context, şeful Executivului a evocat evenimentele subsumate acestei tematici, organizate la Bruxelles și la București, pe durata mandatului României la CUE.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat acțiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului și combaterea negaționismului, menționând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *