Viorica Dăncilă critică partidele politice

Viorica Dăncilă a criticat partidele politice care nu au semnat pactul pentru bunăstarea românilor propus de PSD. Preşedintele PSD a spus că principalul partid de dreapta a încercat să ocolească acest pact, iar preşedintele l-a citit şi a trecut mai departe.

„Șeful statului, domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că a citit Pactul pentru români și a trecut mai departe, așa cum a trecut timp de 5 ani mai departe peste tot ce a însemnat progresul și bunăstarea propriului popor. Președintele trece întotdeauna mai departe când are șansa să facă bine, însă alege să se oprească și să își exercite funcția doar atunci când are ocazia să blocheze și să facă rău propriei țări, inclusiv prin nerespectarea Constituției”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD.

Liderul PSD a făcut din nou un apel către toate partidele să semneze Pactul pentru români.

„Stimați oameni de stat, nu am crezut că va fi atât de greu să vă puneți semnătura pe un text de bun simț, pe o asumare concisă și clară că veți continua măsurile menite să aducă bunăstarea oamenilor. Nu am crezut că un gest firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la guvernare vă va pune atât de tare în dificultate, vorbim despre viitorul românilor și al României. Ați venit o dată și ați depus moțiune și ați eșuat pentru că nu ați avut niciun program de guvernare și nicio echipă pentru Palatul Victoria. Nu ați reușit să convingeți nici măcar membrii Parlamentului că meritați să guvernați România da – păi cetățenii acestei țări. Acum vorbiți de o nouă moțiune în condițiile în care nu puteți nici măcar să vă puneți semnătura pe o garanție în fața românilor că nu le veți tăia din nou veniturile. Fac un apel către dumneavoastră pentru că devine imperativ să vă vedem asumându-vă aceste obiective. Este îngrijorătoare atitudinea din ultimele zile și nu mă voi opri din a vă cere să vă asumați responsabilitatea pentru destinul oamenilor. Vă chem din nou să semnați pactul pentru bunăstarea românilor, să vă asumați că înțelegeți scopul unei bune guvernării și a politicii făcute pentru oameni”, a conchis Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile. Varujan Pambuccian a declarat, luni că grupul parlamentar al minorităților naționale a semnat pactul pe care l-a propus Viorica Dăncilă partidelor, precizând că documentul include măsuri de bun simț cu care mai mulți aleși ai grupului au fost de acord.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acțiuni electorale. Le citim și trecem mai departe”, a spus președintele.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *