Un tânăr de 32 de ani şi-a omorât un vecin, după ce l-a lovit în cap cu un par

Un tânăr din comuna Strejeşti, judeţul Olt, şi-a omorât un vecin. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, şi va fi dus în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă, relatează Agerpres.

„În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 06.08.2020, pe fondul unui conflict preexistent cu numiţii G. V., G.M. şi G. V.F., constând într-o agresiune reciprocă, victima Ş. I. din aceeaşi localitate a fost lovită în zona capului cu un obiect dur alungit de către numitul G.V.F., fiindu-i provocată o leziune cranio-cerebrală care, la scurt timp, a condus la decesul său.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 07.08.2020 rezultă că moartea victimei Ş. I. a fost violentă, s-a produs în noaptea de 6 spre 7 august 2020, a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plagă epicraniană, fractură de boltă şi bază de craniu şi hemoragie intracerebrală, în condiţiile stabilite de anchetă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Procurorii susţin că leziunea cranio-cerebrală s-a putut produce prin lovire cu un corp contondent alungit cu suprafaţă neregulată şi, cel mai probabil, lovitura craniană a avut direcţia postero-anterioară, respectiv din spatele victimei.

De asemenea, leziunea de la nivelul aripii nazale stângi – plagă contuză – s-a putut produce prin lovire cu un corp dur neregulat, iar leziunea de la nivelul toracelui posterior – echimoze violacee – s-a putut produce prin lovire cu un corp dur.

„Pentru încadrarea juridică în această infracţiune, s-a avut în vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona capului şi obiectul vulnerant folosit, respectiv un par, dar şi starea de provocare a inculpatului”, mai spun procurorii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *