Un poliţist din Vaslui a fost reţinut după ce a determinat o persoană vătămată să-şi schimbe declaraţiile

Poliţist din Vaslui, reţinut după ce a determinat o persoană vătămată să-şi schimbe declaraţiile date în alt dosar, în care este arestat un alt poliţist.

Un poliţist din Vaslui a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru instigare la favorizarea infractorului, după ce ar fi determinat o persoană vătămată într-un alt dosar să revină asupra declaraţiilor date, pentru a împiedica tragerea la răspundere a unui alt poliţist, arestat în dosarul respectiv, conform News.ro.

Potrivit DIICOT, în acest caz există suspiciunea că, în cursul lunii noiembrie, Sîrghe, agent şef principal de poliţie în cadrul I.P.J. Vaslui, a determinat o persoană vătămată să revină asupra declaraţiilor date în alt dosar, aflat la DIICOT Vaslui, în care se face urmărirea penală împreună cu D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind un alt poliţist, faţă de care au fost luate măsuri preventive.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) precizează că dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT Vaslui ca urmare a unui denunţ depus în luna august la DGA – SJA Vaslui, privind suspiciuni de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi luare de mită.

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi, ulterior, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunii de instigare la favorizarea făptuitorului.

Joi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care unul la sediul unui post de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui şi un altul la domiciliul agentului de poliţie.

Vineri, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *