Un elefant exploatat pentru a transporta turiști, a murit de epuizare

Un elefant a murit de epuizare în Sri Lanka, după ce a fost forţat să transporte turişti în safari pe o căldură sufocantă, informează vineri Daily Mail, conform Agerpres.

Decesul elefantului, în vârstă de 18 ani, pe nume Kanakota, a survenit pe data de 16 octombrie, după ce transportase deja în ziua respectivă trei grupuri de excursionişti.

Potrivit relatărilor, Kanakota ar fi fost lovit, pentru a fi disciplinat, cu un „bullhook”, un instrument metalic, format dintr-o tijă, cu un vârf ascuţit, folosit de „mahouts” (cei care mână elefanţii) pentru a ţine sub control animalele.

Pentru suma de circa 23 de lire sterline (30 de dolari americani) fiecare, turiştii sunt transportaţi pe elefant la vechea fortăreaţă Sigiriya într-o călătorie care poate dura până la o oră.

În plus faţă de transportul turiştilor, Kanakota ar fi luat parte şi la o paradă cu o zi mai devreme.

În astfel de parade, animalele poartă costume elaborate, extrem de grele, pe drumuri aglomerate, ceea ce pune o presiune semnificativă pe picioarele şi coloana vertebrală a pahidermelor.

Ulterior, elefanţii sunt aduşi în tabere, unde sunt obligaţi să transporte turişti sau să îndeplinească diverse sarcini silvice.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection, circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi pentru divertisment în Asia, 77% dintre ei fiind trataţi cu cruzime, scrie aceeași sursă.

 

 

 

sursa foto: b1.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *