Ultimele negocieri ale lui Orban, cu scopul de a-și asigura voturile necesare

Premierul desemnat, Ludovic Orban a făcut ultimele calcule cu scopul de a-și asigura voturile necesare pentru învestirea cabinetului sau, luni, în Parlament. Ludovic Orban negociază și vineri cu parlamentarii din Opoziție, scrie stiri.tvr.ro.

În această dimineață Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liderul PMP, Eugen Tomac.

Potrivit unor surse din conducerea liberală, premierul desemnat se bazează 238 de voturi în urma unor discuții pe care le-au avut cu o parte dintre parlamentarii PSD și cei ai Pro România. De la partidul lui Victor Ponta ar veni vreo două-trei voturi în ziua plenului reunit și de 8-9 voturi din PSD.

Pe de altă parte, atât liderii PSD cât și cei ai Pro România spun ca parlamentarii lor nu vor sigura nici cvorumul de ședință și nici nu vor vota în favoarea acestui cabinet Orban.

În această dimineață  dimineață Ludovic Orban a a avut o întâlnire și cu propriul cabinet pentru a discuta despre prima măsură pe care o vor lua după investire. Este vorba despre acea ordonanță de urgență pentru restructurarea Guvernului. Ei vor comasa cele 24 de ministere la 16 ministere și totodată ar trebui să se comaseze și numărul de secretari de stat. se vorbește chiar de o reducere la jumătate a acestui număr, scrie aceeași sursă.

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *