Uite pomul nu e pomul! Primarul Emil Boc s-a fotografiat cum planta copaci care ulterior au fost scoși(FOTO)

Primarul Emil Boc s-a fotografiat în Piața Lucian Blaga, fosta Piața Păcii, cum planta copaci, care apoi au fost scoși pentru a se continua șantierul, potrivit stiridecluj.ro.

Copacii au fost scoși luni dimineața și urcați în camionete. Nu se știe care a fost motivul, dar se poate vedea și în fotografia în care apare primarul Emil Boc că rădăcinile copacilor nu sunt complet băgate în pământ, semn că au fost puși provizoriu acolo.

Managerul de proiect, directorul tehnic al Primăriei, Virgil Porutiu, a declarat că arborii au fost scoși pentru că nu făceau destulă umbra.

„S-a luat decizia de către arhitectul proiectului sa fie înlocuiți cu alții cu coroana mai bogata, să poata face mai multă umbră. Sa nu asteptam sa creasca. Se planteaza Platanus acerifolia. Diferentele sunt date de taierile de formare ale coronamentului. Cei din aliniamentele stradale au forma columnara, iar cei prevazuti pentru zona terase au o forma evazata, care va permite umbrirea zonei intr-o perioada mai scurta de timp”, a spus Poruțiu.

 

content-imagecontent-imagecontent-image

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *