Trucuri în bucătărie folosite de bunici, pe vremuri

Pe vremuri, oamenii foloseau diverse trucuri și metode de a-și conserva alimentele, de a le prepara sau de a le menține mai mult timp proaspete. Acum, oamenii preferă să arunce sau să facă risipă, deoarece nu cunosc aceste sfaturi din bătrâni, pe care le foloseau bunicii și care pot fi extrem de beneficie oricărei gospodine, scrie almanahonline.ro.

Iată care sunt aceste sfaturi din bătrâni.

Carnea prea slabă se gătește mai bine dacă o ungeți bine cu ulei înainte de a o pune la cuptor. Cea de gătit devine mai gustoasă, dacă se ține înainte timp de câteva minute în apă clocotită. Iar carnea proaspătă poate fi ținută la frigider timp de câteva zile, dacă o veți săra și asezona din belșug cu frunze de cimbru sau de salvie, care ajută la conservarea cărnii.

Ficatul se menține fraged, dacă se sărează numai după ce a fost prăjit, nu înainte.

Salamul se păstrează proaspăt, dacă se unge capătul tăiat cu puțin unt.

Cârnații nu mai crapă în timpul preparării, dacă în prealabil sunt opăriți în apă clocotită, timp de 2-3 minute.

Alimentele proaspete trebuie păstrate la adăpost de lumină. Legumele să se consume cât mai proaspete, deoarece după 48 de ore legumele verzi își pierd 80% din cantitatea de vitamina C.

Continuarea articolului pe almanahonline.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *