Theodor Paleologu a lansat jigniri la adresa lui Klaus Iohannis:

Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la Focşani, că intrarea lui Klaus Iohannis şi a Vioricăi Dăncilă în turul doi ar însemna „un faliment moral al întregii naţiuni”.

Citește și:

„Mi se pare ruşinos, absolut ruşinos pentru ţara asta să aibă, Doamne fereşte, de ales între Iohannis şi Dăncilă. Mi se pare că este simbolul unui faliment moral al întregii naţiuni. În 2014 am votat Iohannis ca să nu fie un plagiator preşedinte. (…) Acuma să votăm din nou Iohannis ca să nu fie preşedinte creatura lui Dragnea? Ar fi absolut ruşinos, cu atât mai mult cu cât bilanţul domnului Iohannis este extrem de sărac. România lucrului bine făcut s-a dovedit una dintre cele mai mari gogoriţe electorale spuse vreodată. N-a făcut nimic, da’ bine!.

Avem preşedinte care nu învaţă nimic, care a fost profesor, dar nu vorbeşte decât după fiţuici, nimic din capul lui, doar discursuri scrise de alţii, plicticoase. Avem, de asemenea, un prim-ministru candidat la Preşedinţie care nu e prea cuvântătoare nici dânsa. Eu cred că dacă citim cu atenţie Constituţia, vedem că în conformitate cu fişa postului, preşedintele trebuie să fie un animal cuvântător. Ori noi suntem acum, cu cei doi, în lumea celor care nu cuvântă, sau nu cuvântă autonom. Nu cuvântă decât după fiţuici, după texte scrise de alţii”, a susţinut Paleologu.

Dezbaterea este esenţa democraţiei. Din păcate, domnul preşedinte Iohannis a declarat că nu stă de vorbă cu nimeni. Dânsul se consideră cumva reales în virtutea dreptului divin, bănuiesc. (…) Doamna Dăncilă, nici ea nu-şi doreşte prea mult dezbateri. Regret că domnul Barna, care părea a reprezenta o forţă nouă în societate, s-a molipsit şi el. Toţi trei sunt gropari ai democraţiei în această ţară, pentru că democraţia înseamnă dezbaterea. Cine nu vrea dezbatere, de fapt delegitimează democraţia.

USR e mai degrabă o stare de spirit, de revoltă faţă de clasa politică, faţă de nedreptate, faţă de corupţie, şi aşa mai departe. Dar revolta nu este suficientă pentru a avea un program de guvernare şi mai cu seamă e nevoie de o busolă ideologică. (…) Poţi avea un vot pe partid, cum s-a întâmplat la europarlamentare, un rezultat excelent, pentru care i-am felicitat, dar când e vorba de desemnarea unui candidat la Preşedinţie e mai complicat. Cum poţi să împarţi atâtea capre cu atâtea verze?! Şi ajungi, cum se numeşte în matematică, la cel mai mic denominator comun. Exact asta este domnul Barna. (…) Ori cel mai mic denominator comun nu performează în alegeri şi în momentul de faţă el este la jumătate din scorul Alianţei USR-PLUS. Şi încă mai avem două săptămâni şi jumătate de campanie. Va continua să scadă”, a declarat Theodor Paleologu, informează agerpres.ro.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *