Teodor Meleşcanu a declarat că s-a votat greu din cauza faptului că oamenii au mers la vot

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că procesul de votare în secţiile din afara României a fost îngreunat  de faptul că a fost organizat şi referendumul, dar și de numărul mare de români din diaspora care au mers la vot.

„Noi nu am avut un rând de alegeri, aşa cum se hotărâse, a venit după aceea decizia cu referendumul care practic a dublat munca, activitatea în secţiile de votare. Aceasta a fost una dintre primele cauze şi o a doua cauză este faptul că a venit un număr foarte mare de oameni şi în condiţiile în care în multe secţii de votare era o singură tabletă pentru verificarea votului multiplu au trecut perioade foarte mari de timp.
Având în vedere că era şi referendumul cu încă două întrebări, cu două buletine, este între şase şi şapte minute deci a existat o presiune foarte mare de timp dată şi de numărul mare de oameni care au venit, eu, aşa cum am declarat ieri, îmi cer scuze şi aş dori ca toţi oamenii să poată să voteze, inclusiv cei din străinătate. E adevărat că şi în ţară au fost cozi foarte mari, de peste două ore, dar ceea ce voi face este o anchetă în ţările unde au fost cele mai mari probleme şi vom trimite o echipă de control, ca să luăm măsurile necesare să nu se mai repete”, a spus Teodor Meleşcanu.
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *