Placido Domingo (78 ani), acuzat de hărțuire sexuală și refuzat la gala unui prestigios premiu

Comitetul care acordă un cunoscut premiu mexican pentru muzică clasică, Premio Batuta, a anunţat joi, că a renunţat să acorde prestigioasa distincţie tenorului spaniol Placido Domingo, din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală care i se aduc acestuia, informează AFP, preluat de Agerpres.

Comitetul de organizare a galei premiului Ciudad de Mexico a declarat pentru AFP că premiul prevăzut pentru Placido Domingo nu îi va fi acordat până când situaţia tenorului, care respinge acuzaţiile formulate împotriva sa, nu va fi clarificată.

„Ne reiterăm dorinţa ca această situaţie să fie elucidată rapid în beneficiul tuturor celor interesaţi şi al lumii muzicii clasice”, a declarat comitetul organizator al Premiului Batuta.

La această ediţie, „premiul nu va fi acordat maestrului Placido Domingo” şi „vom aştepta ca totul să se limpezească”, au precizat organizatorii.

Reprezentantul vedetei mondiale a operei, a declarat prin e-mail pentru AFP că Domingo nu avea oricum de gând să participe la ceremonia din Mexic.

De cealaltă parte, preşedintele comitetului de organizare, Rene Platini, a dat asigurări că tenorul declarase că va veni la Ciudad de Mexico înainte de apariţia acuzaţiilor împotriva sa.
Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, a părăsit miercuri conducerea Operei din Los Angeles, la care se afla din 2003

Domingo a  anulat spectacolele din America, din acest sezon în care acesta urma să cânte, însă continuă să concerteze în Europa,  unde s-a bucurat de succes în această vară la festivalul de la Salzburg, Austria şi la Szeged, în Ungaria, Domingo este aşteptat în săptămânile următoare la Zurich şi Moscova, scrie Agerpres.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *