Tăriceanu către Dăncilă: Există viață și după ce nu mai ești prim-ministru

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat joi, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că „există viaţă şi după ce Viorica Dăncilă nu va mai fi prim-ministru”, adăugând că aceasta are totuşi şansa să rămână în istorie ca prima femeie premier, scria Agerpres.

Dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenţie să iau cuvântul astăzi, la dezbaterea moţiunii, pentru un simplu motiv: am fost parteneri doi ani şi jumătate. Dacă m-aş fi apucat eu să dau din casă cum se spune, fii convinsă că aveam argumente de zece ori mai tari decât cei de la PNL sau de la USR, dar n-am vrut să fac acest lucru. Ai ţinut un discurs în care m-ai atacat în mod neelegant. Mă aşteptam la altceva de la o persoană care a petrecut nouă ani la Bruxelles. Ştiinţa politică spune că un prim-ministru demn de această funcţie se referă la teme, nu la oameni”, a declarat Tăriceanu.

El a acuzat-o pe Viorica Dăncilă de „racolarea” parlamentarilor ALDE şi nu numai.

Doamna prim-ministru, încă prim-ministru, ne spunea la începutul verii, după mai bine de un an şi jumătate de la preluarea mandatului, că nu a fost ea însăşi, că a fost timorată, că a trebuit să meargă pe o linie în care nu se simţea confortabil şi cu care nu se identifica. Ce să înţeleg acum? Că asta e linia care o caracterizează? Că asta e linia personală? Toate jocurile pe care le-aţi făcut de racolare a unor membri ALDE, a unor parlamentari, pe unii să îi puneţi în funcţii parlamentare, pe alţii să îi nominalizaţi miniştri. Ăsta este stilul dvs? Îmi pare foarte rău! Ăsta este un stil de lumea a treia şi eu care credeam că România, totuşi, merge către Vest şi nu către Est. În fine, având în vedere că 70% din populaţia României consideră că România merge într-o direcţie greşită, aveţi astăzi ocazia, dna Dăncilă, să rămâneţi în istorie fie ca prima femeie prim-ministru şi să ieşiţi onorabil din scenă sau aveţi, dimpotrivă, varianta ca oamenii să îşi aducă aminte de dvs ca cineva care este ţinut ostatic, cu forţa, la Palatul Victoria”, a adăugat liderul ALDE, conform Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *