Târgul GAUDEAMUS Radio România, la Timișoara

Ediția cu numărul 11 a Târgului GAUDEAMUS Radio România din Timișoara s-a deschis în Piața Victoriei. Evenimentul cu numărul 113 în seria pe care Radio România a inaugurat-o în urmă cu peste un sfert de secol, vă așteaptă să sărbătoriți Anul Cărții în România, la cel mai dinamic și mai îndrăgit târg de carte din țară. 

Gaudeamus Timișoara 2019, reperele ediției:

– peste 50 de expozanţi, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România

– edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi jocuri educaționale, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte. Prezenţa tuturor editurilor de top din România şi a celor mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină este garanţia pentru o ofertă remarcabilă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate.

– o suprafaţă de peste 540 mp de standuri, cea mai mare înregistrată până acum la Timișoara; – un program de evenimente variat și atractiv, pus sub semnul Anului Cărții în România:

– Joi, 23 mai, ora 12.00: „Lectura în dezbatere!”, fragmente din seria „Timişoara povesteşte…”, volum colectiv de scrieri creative şi lectură de texte, în avanpremieră, cu elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara

– Vineri, 24 mai, ora 14.00: Volutarte pentru Carte! – „De la muzica poeziei, la poezia muzicii!”, în cadrul „Stagiunii Excelenţei Volutarte 2019” Participă elevi de excelenţă de la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, clasa de chitară îndrumată de prof. Dr. Adrian Mardan. Din program, lucrări de: Gaspar Sanz, Niccolò Paganini, Francisco Tárrega, Benvenuto Terzi, Heitor Villa-Lobos. Poeme, în lectura autorului, din volumele: „Buzunarul de vară” (Editura Brumar, 2017) şi „40 de zile” (Editura Partoş, 2018), de Adrian Mardan.

– Sâmbătă, 25 mai, ora 12.00: Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează, cu prilejul Târgurilor Gaudeamus, performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. „Invitații de nota 10” ai Târgului GAUDEAMUS Radio România, ediția Timișoara 2019, sunt: Sergiu Ionuț Novac (Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj), Vlad Ștefan Oros (Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara) și Silvia Alda (Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara. Premiile vor fi oferite de Asociația „Clubul Lions Timișoara Bastion”.

Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Timișoara

– Tombola Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de vot al publicului, care va avea premii extrem de atractive: două tablete oferite de IndECO Grup, echipamente și accesorii multimedia oferite de InfoTouch Systems, vouchere pentru produse Emex și vouchere pentru cadouri personalizate CEWE. Tombola se va derula pe baza buletinelor de Vot al Publicului.

– Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice, subfinanţate la capitolul achiziţii. Volumele donate cu acest prilej vor avea ca destinație bibliotecile școlilor gimnaziale din localitățile Lenauheim, Grabaț și Bulgaruș.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, ediția Timișoara 2019 vor fi decernate duminică, 26 mai, începând cu ora 15.00, astfel:

– Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului  Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului

– Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare a târgului. Târgul GAUDEAMUS Timișoara este una dintre cele mai vechi şi de impact componente ale Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul declarat de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *