Sute de persoane care nu respectau măsurile anti-Covid au fost sancționate în weekend

Poliția Capitalei anunță că în weekend s-au efectuat aproape 200 de controale la operatori economici și în mijloace de transport în comun, aplicându-se amenzi în valoare de 200.000 de lei.

„În intervalul 31 iulie -02 august a.c., polițiști ai Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, cu sprijinul reprezentanților ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică București, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă București și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, au efectuat verificări la peste 192 de operatori economici, precum și în mijloacele de transport în comun.

S-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a altor norme privind protecția cetățeanului”, transmite Poliția Capitalei.

În cele trei zile au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale și piețe agroalimentare, terase și locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi.

Au fost constatate și aplicate aproximativ 200 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Din acest total, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 21 sancțiuni au fost aplicate pentru situații ce cad sub incidența legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții, atât cu cetățenii, cât și cu reprezentanții agenților economici, pentru a da anumite lămuriri și informații cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *