Sute de locuințe au fost inundate și mai multe drumuri naționale afectate în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș și Timiș.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 de ore vremea rea a provocat pagube în 26 de localitatăți din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș și Timiș.

Pompierii militari împreună cu autoritățile locale au intervenit pentru evacuarea apei din 115 case, 56 beciuri, 372 curți și 9 obiective sociale. Nu au fost inregistrate victime.

„Pe timpul acțiunilor de intervenție, în localitatea bistrițeană Domnești s-a intervenit pentru salvarea a 4 persoane care nu mai puteau ieși din locuință, din cauza apei care depășea 1,5 metri.

De asemenea, pe durata manifestării fenomenelor periculoase s-a luat decizia de a fi evacuate preventiv din locuințe 32 persoane din mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud, iar 6 familii din localitatea Hodoșca, județul Mureș, s-au autoevacuat la rude.O mare parte dintre persoane s-au întors la casele lor, iar celelalte se vor întoarce, în cel mai scurt timp, după înlăturarea pericolului de inundații.

În ultimele 24 de ore au fost afectate temporar de aluviuni și acumulări de apă 4 drumuri naționale (DN17C – BN, DN 17D – BN, DN 15 – MS DN 15A – MS ) și 2 drumuri județene(DJ188 – MM și DJ 572 – TM).

Pentru dispunerea măsurilor de protecție a populației au fost transmise 6 mesaje de avertizare a cetățenilor prin sistemul Ro-Alert pentru județele BN, MM, MS și SV, aflate sub incidența avertizărilor meteorologice de cod portocaliu emise de către ANM și avertizării de cod roșu emisă de către INHGA”, anunta IGSU.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *