SUA sfidează din nou o țară din Europa. Un nou caz Teo Peter

Guvernul britanic a solicitat sâmbătă autorităţilor americane să „reconsidere” decizia de a o autoriza pe soţia unui diplomat american implicată într-un accident auto mortal în Anglia să se întoarcă în Statele Unite fără să fie judecată, potrivit AFP.Citește și: Măsuri suplimentare de control asupra TIR-urilor, după accidentul din Ialomița

Potrivit Sky News, suspecta în acest incident care a avut loc la sfârşitul lunii august a invocat imunitatea diplomatică şi s-a întors în ţara ei.

„L-am sunat pe ambasadorul SUA pentru a exprima dezamăgirea Regatului Unit cu privire la această decizie şi pentru a îndemna ambasada să o reconsidere”, a declarat ministrul Afacerilor Externe Dominic Raab într-o declaraţie transmisă sâmbătă pentru AFP. El transmite de asemnea „condoleanţe familiei afectate de acest incident tragic”.

Harry Dunn, în vârstă de 19 ani, a murit în urma unui impact între motocicleta sa şi o maşină în apropiere de baza Royal Air Force din Northamptonshire, în Anglia, pe 27 august.

Acum şapte ani, Christopher VanGoethem, puşcaşul marin american care a intrat cu maşina în taximetrul în care se afla Teo Peter ucigându-l pe muzician pe loc, era achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar din Quantico, Virginia. Verdictul a declanşat proteste în România, atât în stradă, cât şi la nivel diplomatic. După ce îl scoseseră pe sergentul american din ţară la scurt timp după accident, americanii reuşiseră până la urmă să-l declare şi complet nevinovat de moartea românului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *