Studenții din Iași îi cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

Mai mulți studenți și absolvenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” au protestat cerând demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector. Protestatarii spun că acesta „aduce mari prejudicii de imagine comunității academice” după ce a fost ministru al Justiției.

Klaus Iohannis, sedus și abandonat de USR

Silvian Emanuel Man, student în anul 4 la Drept și reprezentant al studenților în Senatul Universități, a declarat, la protest, că universitatea va avea de suferit la admitere, din cauza rectorului Tudorel Toader.
„Cerem demisia domnului Tudorel Toader din funcția de rector tocmai pentru că două treimi din mandat el a preferat să le închine politicii și nu comunității academice. Dacă ar fi vrut, într-adevăr, să fie rectorul universității ar fi trebuit să refuze oferta PSD-ALDE de a intra la guvernare alături de ei și de a deveni ministru al Justiției. A preferat să devină ministru al Justiției și în același timp și avocatul politicienilor cu probleme penale. Din momentul în care s-a întors înapoi la Universitate, o țară întreagă a început să se întrebe cum de încă mai este rector și cum de încă nu a fost dat jos. Peste tot în afară noi ne izbim de întrebări din partea colegilor din alte centre universitare, de întrebări din partea profesorilor și a oamenilor simpli, care își pun problema cum de Toader mai este rector. Tocmai de aceea îi cerem demisia pentru că simpla sa afiliere cu Universitatea din poziția de rector aduce mari prejudicii de imagine comunității academice iar la vară foarte mulți elevi și părinți sunt determinați să nu se mai înscrie, respectiv să nu își mai înscrie copiii la universitate, cât timp Toader va rămâne rector”, a spus studentul.

Studenții și absolvenții au venit cu bannere pe care au scris „Demisia” sau „Tudorel Toader studenții îți cer demisia”.
De asemenea, au purtat în mâini coli albe pe care au scris „Dura Lex Sed Lex Tudorel rector ex”, „Toader Tudorel nu ne ești model”, „Not my rector” sau „Don`t trust Tudorel Toader”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *