Stare de urgență în Chile

Stare de urgență în capitala Republicii Chile, după protestele izbucnite din cauza creșterii prețurilor la biletele de metrou, scrie stiri.tvr.ro

Stare de urgenţă în capitala statului Chile, după o noapte de proteste violente. Manifestaţiile au fost declanşate de planul Guvernului de a scumpi biletele la metrou. Mai multe clădiri au fost incendiate, iar metroul din Santiago a fost închis. Un general de armată a fost numit de preşedinte să restabilească ordinea.

Sute de tineri elevi și studenți au ocupat stațiile de metrou din Santiago de Chile și îi încurajau pe ceilalți oameni să intre fără să plătească, după ce guvernul a decis creșterea cu 4% a prețului la cartelele de metrou.

Tinerii furioși au vandalizat mai multe stații de metrou, au incendiat mașini şi au provocat stricăciuni. Autoritățile au pus piciorul în prag și au declarat stare de urgență.

Violențele au forțat închiderea tuturor stațiilor de metrou, iar clădirea companiei de electricitate și o sucursală a băncii naționale au luat foc. Și un supermarket a ars după ce a fost ținta mai multor sticle incendiare.

Oficialii guvernamentali au declarat că în ciuda situației nu renunță la creșterea prețului la călătoriile cu metroul, argumentând că este o consecință a creșterii prețului la combustibil.

Metroul din Santiago, cel mai mare și mai modern din toată America de Sud, va rămâne închis tot weekendul, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *