Soţia preşedintelui israelian, Nechama Rivlin, a încetat din viaţă

Soţia preşedintelui israelian, Nechama Rivlin, a încetat din viaţă marţi dimineaţă, la vârsta de 73 de ani, într-un spital din oraşul Petah Tikva, după o îndelungată luptă cu o maladie respiratorie, a comunicat reşedinţa prezidenţială, transmite dpa potrivit Agerpres

În urmă cu trei luni, Nechama Rivlin fusese supusă unui transplant de plămân. Ea suferea de fibroză pulmonară şi era nevoită să poarte permanent un aparat de oxigen, chiar şi în timpul ceremoniilor oficiale la care asista împreună cu soţul său.

„Împreună cu toţi cetăţenii Israelului, soţia mea, Sara, şi cu mine ne exprimăm profunda tristeţe la decesul soţiei preşedintelui, Nehama Rivlin”, a transmis premierul Benjamin Netanyahu.

Nechama Rivlin s-a născut în Moshav Herut, o comunitate agricolă din centrul Israelului. Părinţii săi, Drora şi Mendi, au emigrat din Ucraina şi au fost printre fondatorii acestei comunităţi.  Nechama s-a căsătorit în 1971 cu Reuven Rivlin, iar cuplul a trăit la Ierusalim. Nechama Rivlin lasă în urmă un soţ, trei copii şi mai mulţi nepoţi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *