Sorina Pintea: Se analizează lista medicamentelor interzise pentru export

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat luni, într-o conferință de presă, că se analizează în continuare lista celor 172 de medicamente propuse pentru interzicerea exportului timp de şase luni, scrie Agerpres.

Ministrul a precizat ca ordinul privind limitarea exportului este publicat pe transparență decizională și se află în dezbatere publică până pe data de 24 octombrie.

” În acest moment se fac analize referitor la medicamentele care sunt în această listă. Există posibilitatea să nu rămână cele 172 de medicamente, dar înainte de expirarea datei de transparenţă vom publica, în urma analizelor, toate medicamentele care vor rămâne pe această listă,”, a afirmat ministrul, într-o dezbatere care a avut loc la sediul Ministerului Sănătății.

Sorina Pintea a susţinut că nu există riscul creşterii preţurilor la unele medicamente și, de asemenea, a explicat că deciziile se iau în urma discuţiilor cu membrii comisiilor de specialitate.

„Întotdeauna când se ia o decizie se discută cu comisiile de specialitate. Noi suntem cei care ţinem cont de ce spun comisiile de specialitate, inclusiv un tratament nou, inclusiv un protocol. Sunt chestiuni pe care şi le asumă medicii. Şi atunci cu siguranţă deciziile comisiilor de specialitate sunt lege pentru noi”, a afirmat Sorina Pintea, conform sursei precizate.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *