Situație alarmantă datorită consumului de droguri în trafic!

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Capitalei atrag atenţia asupra faptului că substanţele psihoactive influenţează comportamentul şoferilor prin prisma faptului că le afectează capacitatea de a mai conduce, le diminuează reflexele, le cresc gradul de nervozitate la volan, în cele din urmă existând posibilitatea reală ca aceştia să provoace accidente rutiere.

„Pe raza municipiului Bucureşti, în cursul anului 2018, poliţiştii Brigăzii Rutiere au depistat 144 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice, iar în primele 4 luni ale acestui an au depistat 55 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive, cele mai multe dosare fiind înregistrate pe raza Sectorului 3. În perioada 01.01.2018-30.04.2019, pe raza municipiului Bucureşti, pe fondul conducerii sub influenţa substanţelor psihoactive, au fost cauzate două accidente rutiere care s-au soldat cu rănirea uşoară a două persoane, cauzele principale ale acestor două accidente fiind neacordarea de prioritate vehiculelor şi traversarea neregulamentară”, a transmis Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la solicitarea Mediafax.

„În anul 2018, la nivel național, au fost constatate 337 de infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive.De asemenea, în primele 3 luni ale anului 2019, au fost constatate 162 de infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive. În anul 2018, la nivel național, s-au produs 2 accidente rutiere grave, care au avut ca și cauză principală de producere, conducerea sub influența substanțelor psihoactive. În urma acestora, două persoane au fost rănite grav și o persoană rănită ușor”, răspunde Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Totodată, la nivelul Inspectoratului General se întreprind demersurile pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, pentru implementarea unui proiect ce are ca scop îmbunătățirea dotării poliției rutiere cu autospeciale prevăzute cu sistem de monitorizare audio-video, cinemometre laser, precum și cu 44 de dispozitive de depistare a substanțelor psihoactive,

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *