Simona Halep a câștigat finala turneului de la Praga

Simona Halep, principala favorită, a învins-o duminică pe belgianca Elise Mertens, 23 WTA, în finala turneului de la Praga, scor 6-2, 7-5. 

Pentru Simona, Mertens a fost prima jucătoare de top întâlnită la acest turneu, la care românca a participat după pauza impusă de pandemia de coronavirus. Cu această victorie, Halep își ia revanșa, după ce Mertens a învins-o, în 2019, în finala de la Qatar. Românca o conduce acum pe belgiancă la întâlnirile directe cu 4-1.

Belgianca a început mai bine finala de la Praga şi a câştigat primele două ghemuri, dar Halep a revenit şi a luat primul set cu 6-2, după o serie formidabilă de şase ghemuri.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat, cu multe răsturnări de scor. Halep a început cu break, dar Mertens a făcut 2-1. Simona a condus cu 4-2, dar Mertens a revenit din nou şi a egalat, 4-4, iar apoi a preluat conducerea cu 5-4. Simona a egalat la 5-5 şi a reuşit apoi un nou break, încheind conturile cu 7-5.

Simona Halep a făcut 4 duble greşeli, în timp ce Mertens a comis 6 duble greşeli.

Meciul a durat o oră şi 33 de minute.

Turneul WTA de la Praga a avut premii totale de 202.250, deci fără miză financiară pentru Halep, dar important pentru revenirea în circuit.

Simona  a câştigat un cec de 25.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce Mertens a primit 14.000 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Referitor la meci Simona a explicat, după victorie: „Nici setul I nu a fost uşor, este o adversară extraordinară şi este întotdeauan greu să joci împotriva ei, deoarece este rapidă, ia mingea foarte repede, dar am luptat până la final. Setul al doilea a fost mai greu, dar am fost puternică din punct de vedere psihic şi de aceea am putut câştiga acest meci. Îmi place să fiu la Parga, am avut una dintre cele mai bune săptămâni, chiar dacă tenisul meu nu a fost la cel mai înalt nivel. M-am bucurat de tenis şi sunt fericită să fiu din nou pe teren după pauză, o mare pauză. Directorul turneului a făcut o treabă grozavă aici, toţi sponsorii, condiţiile au fost foarte bune şi vreu să le mulţumesc celor care au fost implicaţi în organizarea acestui turneu şi poate voi reveni şi anul viitor”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *