Senatul a respins ordonanța de urgență privind alegerile anticipate

Comisia juridică a Senatului a adoptat raport de respingere pe ordonanța de urgență privind alegerile anticipate. Senatul este primă cameră sesizată pe actul normativ care se află în Parlament în procedură de urgență.

Raportul de respingere a ordonanței de urgență care reglementează alegerile anticipate a fost adoptat cu opt voturi „pentru” și trei „contra”.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca ordonanța de urgență care reglementează alegerile anticipate să fie dezbătută marți în comisiile de specialitate în procedură de urgență.

„E repartizată la comisia juridică şi alte comisii de specialitate, e sesizată în fond. Termenul este ziua de mâine (marți – n.r.). Vom vedea în funcţie de decizia comitetului liderilor când se face primul plen la care vom avea această ordonanţă de urgenţă”, afirma președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean.

Senatorul PSD a adăugat că sunt probleme grave în actul normativ, iar comisia juridică trebuie să dezbată rapid aceste chestiuni:

„Pentru că este o ordonanţă care ridică nişte probleme cel puţin din punctul de vedere al celor care sunt jurişti, probleme foarte grave şi atunci avem nevoie de urgenţă comisia juridică să dezbată asupra acestor probleme”.

Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că parlamentarii nemulțumiți de ordonanța de urgență privind alegerile anticipate pot cere să fie modificată atunci când intră în procedură legislativă, însă aleșii nu pot respinge din start actul normativ.

Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 3 ianuarie, fără avizele Consiliului Legislativ.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *