Senator PNL acuzați grave la adresa lui Dăncilă

Senatorul Florin Cîțu a declarat miercuri că premierul României trebuie să explice de ce taie din banii de la investiții pentru a da prime „instituțiilor de forță”, respectiv câți bani alocați pentru MAI după rectificarea bugetară se duc la Jandarmerie.

„Încă două lucruri pe care trebuie să le explice premierul despre această rectificare bugetară: de ce tăie banii de la investiții în condițiile în care în primul semestru s-a investit mai puțin ca în 2016 și anul 2017 a fost cel mai prost din punct de vedere al Invesitiilor, câți din cei 306 milioane lei în plus pentru MAI se duc la Jandarmerie pentru prime. Voi cere aceste informații în comisia de buget din Senat dar și prin interpelări. Este o crimă să tăi investițiile, având în vedere situația acestora în România, pentru că nu ai bani de pensii și salarii și în plus să mai și dai prime pentru instituțiile de forță”, a scris miercuri senatorul PNL Florin Cîțu, pe Facebook, transmite Mediafax.

„Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul primei rectificări bugetare pozitive din 2018 cu încadrarea în ținta de deficit bugetar de 2,97% din PIB. Rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării creșterii economice de 5,5% utilizată la fundamentarea legii bugetului de stat de anul 2018. Pentru Ministerului Afacerilor Interne 366,3 milioane lei, per sold, din care 100 milioane lei pentru plata pensiilor militare de stat, 100 milioane lei cheltuieli cu salariile şi 150 milioane lei pentru cheltuieli de investiții”, se arată pe site-ul Ministerului Finanțelor Piublice.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *