Semnele care anunță un posibil atac de cord

Atacul de cord este una dintre cele mai răspândite cauze de deces. Stresul, alimentația bogată în grăsimi, lipsa somnului sau o boală congenitală a inimii sunt câteva din cauzele ce pot conduce la un atac de cord.  Acesta apare atunci când se blochează, parțial sau total, fluxul de sânge care transportă oxigenul către cord, astfel mușchiul inimii nu va fi alimentat cu oxigen și, treptat, va ceda, scrie almanahonline.ro

Semnele care anunță un atac de cord sunt diverse și diferă de la o persoană la alta. Iată câteva dintre acestea, conform aceleași surse.

Disconfort, senzații de presiune sau durere în zona toracică, pe centru sau în partea stângă, de intensitate mică sau mai mare, timp de câteva minute.

Probleme de respiraţie, uneori acesta poate fi singurul simptom ce anunță un infarct sau poate să preceadă ori să însoțească disconfortul din zona pieptului

Disconfort în partea superioară a corpului, ce poate afecta regiunea superioară a stomacului, umerii, brațele, gâtul, spatele sau chiar gura.

Starea de oboseală fără un motiv, mai ales dacă este combinată cu durerile de la nivelul pieptului, gurii, transpirația sau problemele de respirație.

Creșterea ritmului cardiac, poate  indica apariţia unui infarct, riscul crește la fumători, hipertensivi sau în cazul unui colesterol crescut.

Ameţelile, stările de leşin, stările de greaţă sau vărsăturile.

Starea de anxietate poate fi și ea un simptom al atacului de cord și transpiraţia care apare din senin, conform sursei precizate.

 

 

sursa foto: cbc.ca

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *