Șeful Direcției Anticorupție a pierdut funcția după ce a fost lăsat fără ORNISS de DGPI

Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție din MAI, după ce o altă structură din cadrul ministerului, Direcția Generală Protecție Internă, serviciul de informații al MAI, i-a blocat avizul ORNISS.

 ”Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei. În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale”, anunţă MAI.

Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat oferă certificate de acces la informații clasificate. Șeful DGA a fost pus la dispoziție după ce DGPI a transmis o informare către ORNISS și avizul nu a mai fost emis. Fără acces la informații clasificate, Ioniță nu mai poate conduce DGA.

Cătălin Ioniță a condus în trecut Poliția Română, înlocuindu-l în funcție pe Bogdan Despescu, actual secretar de stat în MAI. Între cei doi au mai existat conflicte, Despescu dorind să mute componența de prevenție de la DGA la minister, ceea ce ar fi echivalat cu o desființare a Direcției, iar Ioniță s-a opus.

În iulie 2018, procurorii DNA l-au acuzat pe Ioniță că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici.  În septembrie 2019, DNA a clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *