Se acordă 3.000 euro tuturor taximetriștilor

Un nou proiect a fost adoptat marți, în cadrul Primăriei Capitalei, prin care se acordă 3.000 euro tuturor taximetriștilor, scopul fiind de a-i ajuta la achiziționare de autoturisme noi, scrie rador.ro

Un proiect nou a fost adoptat marți, în ședința din cadrul Consiliului General al Capitalei prin care s-a decis acordarea a 3.000 de eco-vouchere a câte 15.000 de lei, pentru achiziţionarea de autoturisme noi. Este o decizie legată de mediu, care îşi propune să asigure un nivel redus de emisii de către transportatorii care deţin autorizaţii taxi. Primarul general Gabriela Firea a precizat că efortul financiar pe care îl implică această decizie este mic în comparaţie cu beneficiile pe care le va avea asupra calităţii aerului.
„Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro, în lei, fireşte, tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism poluant face două, trei, maxim patru drumuri pe zi, în medie, potrivit analizelor pe care le avem la Direcţia de Transporturi, 30 de kilometri într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de kilometri pe zi.”, a declarat Firea, citată de sursa precizată.

Continuarea pe rador.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *