Scandal în Germania după ce au apărut imagini cu un poliţist care presează cu genunchiul capul unui tânăr

Scandal în Germania după ce au apărut imagini cu un poliţist care presează cu genunchiul capul unui tânăr, situație care a amintit de cazul George Floyd din SUA, bărbatul de culoare asfixiat sub genunchiul unui ofițer de Poliție.

Incidentul a avut loc în centrul oraşului Dusseldorf la sfârșitul săptămânii trecute, iar reacţiile în mediul online au fost virulente mai ales din cauza similitudinilor cu cazul Floyd. A fost deschisă o anchetă în acest caz.

Poliţia din Duesseldorf a susținut într-un comunicat că tânărul i-a atacat pe ofiţeri când aceştia au fost chemaţi să se ocupe de un grup de huligani din apropierea unui restaurant şi l-au arestat pentru a-l identifica şi a-l preda tutorilor săi legali. Tânărul nu a fost rănit grav în urma incidentului, conform Poliției.

”Video-ul este analizat atent pentru a vedea cum a avut loc intervenţia poliţiei”, a transmis poliţia, adăugând că investigaţia este efectuată de poliţişti dintr-un oraş vecin, pentru a asigura imparţialitatea.

”Este complet de neînţeles că atunci când tânărul este deja imobilizat la pământ ofiţerul încă are genunchiul pe capul şi pe gâtul acestuia. Acest lucru trebuie clarificat”, a reacționat Verena Schaeffer, din partea Partidului Verzilor.

Herbert Reul, ministrul de Interne al landului Renania de Nord Westfalia, a declarat că a fost şocat când a văzut imaginile şi a cerut o investigaţie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *