Sărbătorirea Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor

Creştinii sărbătoresc joi 6 iunie Înălţarea Domnului, cunoscută, la ortodocşi, şi ca Ispasul, ultima zi în care se pot înroşi ouă până la Paştele viitor, oamenii se salută în această zi cu formulele „Hristos s-a Înălţat!” şi „Adevărat s-a Înălţat!”. În toate bisericile se fac slujbe de pomenire a eroilor, aşa cum se întâmplă de 97 de ani, de când la Înălţarea Domnului se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor.

Ca în fiecare an, la Arad vor fi organizate manifestări cu prilejul sărbătorii Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor. Astfel, joi, 6 iunie, începând cu ora 10.00, la Catedrala Ortodoxă Veche,  Sfânta Liturghie va fi urmată de un parastas ridicat pentru eroi, după care va urma depunerea coroanelor de flori la troița din curtea Catedralei. De la ora 12.30 va avea loc un ceremonial la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, aflat în Piața Revoluției, ce va cuprinde o slujbă religioasă și depunerea coroanelor de flori la Monument.

citește și: Avram Iancu și mișcarea de identitate națională

De la ora 13.15, la Crucea Martirilor din Parcul „Mihai Eminescu” se va desfășura o slujbă de comemorare, urmată de un cuvânt de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. La finalul ceremoniei se vor depune coroane de flori la Monument. Ultima ceremonie va avea loc pe platoul din fața monumentelor eroilor din Cimitirul „Pomenirea”, de la ora 14.45. Aceasta va cuprinde un scurt ceremonial religios și depunerea coroanelor de flori.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *