Şapte persoane au fost reţinute în urma a 27 de percheziţii făcute la persoane bănuite de contrabandă şi delapidare.

Şapte persoane au fost reţinute în urma a 27 de percheziţii făcute în judeţele Constanţa şi Călăraşi, la persoane bănuite de contrabandă şi delapidare. Poliţiştii au confiscat peste 100.000 de ţigarete şi peste 350.000 de lei.

Citește și: O femeie i-a strigat lui Arafat „Criminalule”

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au pus în aplicare, luni, 27 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Constanţa şi Călăraşi, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant.

Astfel, un bărbat de 31 de ani a fost prins în flagrant, luni, pe fluviul Dunărea, în zona localităţii Ostrov, de către poliţişti din cadrul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Constanţa, în timp ce ar fi primit 37.440 de ţigarete de diverse mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare româneşti.

„Din cercetări a reieşit faptul că doi membri de echipaj ai unei nave sub pavilion Ucraina ar fi valorificat, în mod repetat, motorină neaccizabilă şi ţigări fără timbre de accizare româneşti, către mai multe persoane, care le-ar fi comercializat ulterior la un preţ mai mare”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

În urma acţiunii au fost ridicaţi, în vederea confiscării, 365.900 de lei, 7.635 de euro, 40 de leva, 64.840 de ţigarete, 2.660 de litri de motorină, 300 de grame de aur, 12 telefoane mobile, 4 motoare de barcă, 11 plase monofilament şi o pompă de extragere a combustibilului.

Treisprezece persoane au fost duse la sediul S.R.P.T. Constanţa pentru audieri. Dintre acestea, şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate parchetului, cu propuneri corespunzătoare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *