Romantismul prinde aripi la Castelul Bran

Romantismul prinde aripi la Castelul Bran, odată cu primele semne ale primăverii anului 2020. Luna iubirii debutează la 14 februarie când, conform tradiției de peste mări și țări, sărbătorim Valentine’s Day.

Ciocolata caldă, căpșunele, ceaiul și cafeaua aromată, dar și vinul spumant vor constitui ingredientele unei zile de neuitat petrecute la Castelul Bran, în Sufrageria regală. Acolo unde, cuplurile de îndrăgostiți de toate vârstele, își vor destăinui cele mai frumoase sentimente. Și, cine știe, ca în fiecare an, vor fi și cereri în căsătorie căci unde poate fi mai potrivit acest gest decât în atmosfera romantică a celui mai vizitat Castel al României.

La câteva zile distanță, în 24 februarie, vizitatorii Castelului Bran se vor bucura de Dragobete, când fiul Babei Dochia, zeul dragostei la români, îi va răsfăța cu turtă dulce special coaptă pentru această sărbătoare.

Nu vor lipsi lacătele iubirii, roșii, cochete, care vor putea fi prinse în zona magazinului Rotonda, într-un spațiu special amenajat. Mărturie peste ani și ani a frumoaselor sentimente care unesc două inimi, la Castelul Bran.

Finalul lunii, mai exact pe 22 februarie, la ora 19.00, în Salonul de muzică, vine și cu un concert susținut de ”Trei parale”, în binecunoscutul repertoriu caracterizat ca fiind o ”încâlceală etnică”, după cum o caracterizează chiar membrii grupului care folosesc vechile instrumente ale satului: fluierul, cavalul, tilinca (un fluier arhaic fără găuri) cobza, drâmba, simple percuţii etc. Căci ”Trei parale” grupează tineri orăşeni atraşi de muzicile vechi specifice spaţiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare care trăiesc aici. Vor cânta de bucurie, de dor și jale, căci dragostea se exprimă într-o variată paletă de sentimente.

Mai multe detalii privind programul, biletele sau desfășurarea evenimentelor sunt disponibile la telefon 0268.237.700, la office@bran-castle.com sau la www.bran-castle.com.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *