Riscă România să nu exercite mandatul de președinție al Consiliului UE

Ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, marți, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, că nu există riscul ca „România să nu exercite acest mandat de președinție” al Consiliului UE, iar acest mandat va fi unul „de succes prin implicarea tuturor”.

„Nu există riscuri, riscuri vehiculate eronat în spațiul public, ca România să nu exercite acest mandat de președinție. România va exercita acest mandat și sunt convins că poate fi un mandat de succes prin implicarea tuturor”, a declarat ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Victor Negrescu a mai adăugat că Executivul „realizează mandate constructive”.

„S-a vorbit despre necesitatea de a pregăti adecvat acest moment al președinției ( Consiliului Uniunii Europene – n.r.) și de a oferi spijinul, citez, de la București, cu un mandat credibil și coerent. În această logică vreau să menționez că reprezentanții Guvernului României realizează mandate constructive pe care le transmitem tuturor colegilor și avem în această logică un mandat general pe ceea ce înseamnă cadrul financiar multianual, aprobat de toate instituțiile”, a mai declarat acesta.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *