Rețea de proxeneți care obligau minore să se prostitueze, a fost destructurată

O grupare de proxeneți și traficanți de minori din România a fost destructurată de autorități. Aceștia sunt acuzați că obligau tinere minore să practice prostituția, amenințându-le cu arme albe și obligându-le să consume substanțe psihotrope. Fetele erau chiar obligate să se mărite cu cetățeni indieni care doreau să se stabilească în Germania, scrie dcnews.ro

O grupare de proxeneți și traficanți de minori, destructurată de DIICOT. 11 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad au fost efectuate marți, în urma cărora 12 persoane au fost duse la audieri.

În cauză există suspiciunea că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, precum și încheierea unor căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania.

De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup. Mai mult, membrii grupului au utilizat arme de foc și arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar și pentru a se impune în rândul altor grupări infracționale de trafic de persoane sau proxenetism, confom aceleași surse.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, membrii grupului infracțional au racolat mai multe persoane de sex feminin de pe raza municipiului București, a județului Giurgiu, dar și din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat și adăpostit în diferite apartamente închiriate de pe teritoriul Germaniei, în scopul exploatării sexuale a acestora, precum și al încheierii unor căsătorii de conveniență, scrie dcnews.ro

 

sursa foto capital.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *