Reparații capitale la Autostrada Soarelui începând din această toamnă

Lucrările de reparații se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani, pe tronsonul Bucureşti – Fundulea, care are o lungime de 24 de kilometri. Acest tronson a fost dat în trafic în 2004, cu un carosabil construit din ciment, iar din vara anului trecut, poliția a limitat viteza la 80 de km pe oră, după ce plăcile de beton au început să se ridice, formându-se denivelări, conform rador.ro.

Proiectul a fost promis pentru prima dată în 2015, a fost amânat din nou în această vară, pentru a nu bloca circulația în sezonul estival. Din această toamnă se va închide circulația pe sensul spre litoral, între kilometri 21 și 27, cu devierea traficului pe calea 2 Constanța-București și câte o bandă pentru fiecare direcție. La vara anului următor se va redeschide. Până atunci ar putea fi asfaltați 12 din cei 24 de km, spune Cristian Andrei, director adjunct al Companiei de Drumuri, conform aceleași surse.

„Contractul pe care l-am semnat are o durată de doi ani de zile, deci, practic, noi vom lucra toamna, primăvara, cel puțin din cei 24 de km să executăm minim 12 km de cale dublă, până anul viitor, la 15 iunie. Este o reparație a plăcilor de beton cu înlocuirea sistemului de rulare. Practic, noi vom freza aproximativ 8 centimetri din dalele existente.”, a spus Cristian Andrei, citat de rador.ro
Pentru refacerea tronsonului București-Fundulea de pe Autostrada Soarelui au fost semnate două contracte, iar costul lucrărilor este de 20 de milioane de euro, conform sursei precizate anterior.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *