Remus Borza și-a anunțat retragerea din viața politică și acuză că doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes în politica românească

Remus Borza și-a anunțat retragerea din viața politică după ce a fost demis din funcția de consilier onorific al premierului. Acesta acuză că doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes în politica românească. Acesta spune că declarațiile sale despre aparatul bugetar au fost o surpriză neplăcută pentru premier și de aici decizia demiterii.

„Avem nevoie de creștere organică, pe producție și pe export, dar din păcate am pus la pământ 7.500 de fabrici. Îi putem plăti pe toți, dar trebuie să îi punem să livreze, este nevoie de creșterea calității muncii în aparatul bugetar”, a spus Borza, care a evidențiat faptul că Guvernul Năstase a lucrat cu 800.000 de bugetari, iar în prezent sunt 1,4 milioane. „Statul plătește mult și cere puțin, avem nevoie de criterii de competență. Indiferent de guvernare, aparatul bugetar a crescut, caracterizat de clientelism politic și de mediocritate”, a spus Borza.

Fostul consilier a vorbit și despre problemele actuale ale economiei României, printre care nevoia de creștere a gradului de colectare a taxelor și impozitelor. România are cel mai scăzut grad de colectare, deși s-a înregistrat o majorare a sumei cu 46 de miliarde de lei, la 341 de miliarde de lei, iar nivelul evaziunii este „apocaliptic”, de 16 miliarde de euro. Cheltuielile cu asistența socială și de personal au crescut cu 73 de miliarde de lei, iar ANAF nu a putut ține pasul cu toate aceste creșteri.

În contextul discuțiilor din spațiul public legate de finanțarea salariilor din sistemul public și a pensiilor, Remus Borza a avansat fie sacrificarea investițiilor, fie încheierea unui moratoriu care să prevadă o înghețare a salariilor până când situația economică va permite reluarea creșterii acestora. ”Suntem la finalul unui ciclu de creștere economică, o nouă criză este posibilă, nu am învățat nimic din criza care a fost și repetăm greșelile trecutului. Ăsta e modelul de conducere în PSD, un tatuc luminat, un despot luminat, în care și doamna Dăncilă își va intra în curând”, a adăugat fostul consilier al premierului, Remus Borza.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *