Regulile care trebuie respectate pe Facebook

Regulile se impun în toate domeniile de activitate, astfel că, odată cu expansiunea rețelei de socializare, Facebook, și aici se impun anumite reguli care ar trebui respectate, scrie almanahonline.ro.

Iată câteva dintre aceste reguli, care țin de bunele maniere și implicit de bunul simț.

Dacă dețineți un cont de Facebook, deși acesta este personal, dacă setările sunt făcute pentru public, atunci oricine poate avea acces la informațiile pe care alegeți să le distribuiți, ele devenind publice. În acest caz, contul de Facebook nu poate fi considerat un spațiu intim, ci unul public.

 Nu aduceți jigniri altor culturi, catalogând-o pe a voastră superioară. .  

Când aveți o neclaritate în legătură cu o postare, întâi asigurați-vă că ați citit atent toată informația și abia apoi adresați întrebări, în cazul în care nu găsiți răspunsuri la toate nelămuririle voastre.

Nu postați mesaje injurioase sau imagini și filmulețe obscene.

Nu scrieți mesaje folosind majuscule, decât atunci când doriți să subliniați ceva sau când scrieți un titlu sau o denumire. Altfel, scrisul cu majuscule este echivalent cu a țipa la cel căruia te adresezi.

Mesajele publice nu trebuie să fie prea lungi, încercați să sintetizați ceea ce aveți de spus în cuvinte cât mai puține, mesajul să fie concis.

Specificați sursele atunci când citați pe cineva. Trebuie respectată regula de copyright, astfel încât orice imagine sau text care nu vă aparține să conțină sursa. În cazul Facebook, acestea trebuie distribuite direct de pe pagina de unde au fost preluate, iar imaginile care conțin sursă nu trebuie reeditate pentru a înlătura sursa acestora.

Sarcasmul și umorul trebuie folosite cu prudență, deoarece în lipsa unei comunicări directe, glumele pot fi interpretate drept critici

Citiți continuarea pe almanahonline.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *