Record de pelerini la Iași, peste 78 mii de credincioși la moaștele Sfintei Parascheva

Peste  78.000 de credincioşi din ţară şi străinătate s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, iar reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că este un număr record al ultimilor ani, scrie Agerpres.

În urmă cu un an, tot pe 13 octombrie numărul celor care se închinaseră la moaştele Sfintei era de 63.000.

„Categoric sunt mai mulţi pelerini. Sfârşitul de săptămână şi vremea frumoasă au favorizat acest aflux mare de pelerini. Vorbind cu ei la rând am aflat că sunt veniţi din toate colţurile ţării. Au venit şi din străinătate, din Rusia, Serbia. E clar că e unul dintre pelerinajele cu cea mai mare afluenţă de credincioşi.”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Pelerinii au stat la rând până la 18 ore pentru a se putea închina moaștelor Sfintei Parascheva, deși acest lucru nu este ușor, pe fața pelerinilor se vede că a meritat efortul, a precizat preotul.

Sunt estimări care arată că de vineri dimineaţa, de la începerea pelerinajului, au trecut pe la racla Sfintei aproximativ 78.000 spre 80.000 de credincioşi.

De asemenea, a mai declarat că sunt așteptați până pe data de 15 octombrie ca numărul pelerinilor să depășească cifra de 120.000

„Cred că până pe 15 octombrie vom depăşi cifra de 120.000 de pelerini.„, a declarat purtătorul de cuvânt.

Începând din 1955 pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, motiv pentru care în preajma acestei municipiul Iași devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa, scrie sursa precizată.

 

 

 

sursa foto: bitpress.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *