Reacția Poliției de Frontieră, după ce Victor Ponta a așteptat mai bine de o oră ca să intre în țară

Victor Ponta, președintele Pro România, a scris, pe Facebook, că, la intrarea în țară, pe la Vama Veche, se stă cu orele. „Nu doar la vot asteapta romanii cu orele! Sunt in Vama Veche de peste o ora si umilinta si bataia de joc este totala! Foarte greu sa intram in tara noastra! Oare este mai usor sa plecam?!?”, a postat pe facebook Ponta.

Victor Ponta nu mai revine în PSD, chiar dacă pleacă Dragnea

„În referire la aspectele apărute în mass-media privind timpul de aşteptare din Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, precizăm următoarele:

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, ca de altfel în toate punctele de frontieră de la graniţa cu Bulgaria, controlul de frontieră se desfăşoară în comun cu autorităţile bulgare, pe principiul unei singure opriri.Eficienţa acestui tip de control este dată, însă, de asigurare reciprocă a personalului necesar de către ambele autorităţi de frontieră.

În ziua de 02.06.2019, se putea constata cu uşurinţă, la o simplă vizualizare a perimetrului punctului de trecere a frontierei, prezenţa a numai 2 poliţişti de frontieră bulgari la controlul de ieşire din Bulgaria, deşi Poliția de Frontieră Română planificase 5 poliţişti români pe sensul de intrare în România.

În niciun moment din ziua de 2.06.2019 nu au existat cozi care să dureze cu orele. Cel mai mare timp de așteptare a fost de maxim 30 de minute și asta pe teritoriul Bulgariei.

Cu referire la dotările amintite în postarea respectivă, precizăm faptul că 2018 a fost anul în care Poliția de Frontieră Română a schimbat toate staţiile de lucru aferente sistemului informatic propriu, atât in linia I, cât şi pentru linia a II a de control, fondurile alocate de MAI făcând posibilă dotarea punctelor de frontieră cu 1.300 de staţii de lucru performante, timpul de răspuns la verificări fiind mult diminuat, comparativ cu anii anteriori.

În ceea ce priveşte personalul Poliției de Frontieră alocat desfăşurării activităţilor de control la frontiera, precizam ca în cadrul instituţiei posturile alocate segmentului operativ sunt de peste 83% din totalul funcţiilor existente.

Posturile de conducere reprezintă doar 3% din numărul celor existente (faţă de 10-15% înregistrat la începutul anilor 2000).”, precizează IGPF.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *