Rând de kilometri la moaștele Sfintei Parascheva

Aproximativ 17.000 de persoane stau la un rând de câţiva kilometri aşteptând să se închine la racla cu moaştele Sf Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă în această dimineaţă pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane, scrie Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la rândul format pe străzile din spatele Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt peste 17.000 de persoane. Aproximativ 7.000 dintre cei care stau la rând sunt pelerini veniţi din Voluntari, jude’ul Ilfov, ei fiind aduşi de 140 de autocare.

Cei care ajung acum să se închine la racla Sf Cuvioase Sf Parascheva stau la rând de azi noapte de la ora 2,00. Mulţi dintre ei au ţinut să fie prezenţi la Mitropolie pentru a lua parte la procesiunea de scoatere a moaştelor din Catedrală, eveniment care a avut loc vineri dimineaţă la ora 06,00.

Conform purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, au fost tipărite, cu ajutorul Primăriei Iași  100.000 de exemplare din Ghidul Pelerinului ;I 250.000 iconițe și 10.000 de pliante, care vor fi împărțite pelerinilor.

Conform sursei citate, anul acesta „Voluntarii Sfintei Parascheva” sunt în număr de 120 de laici şi 40 de preoţi. Există și un program numit Hrană pentru pelerini, prin care se oferă din partea Mitropoliei, 30.000 de pachete cu alimente ambalate, cafea și ceai.

Municipalitatea ieşeană a anunţat că pe străzile din apropierea Mitropoliei vor fi amplasate şase ecrane de mari dimensiuni, conform sursei precizate.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *