Raed Arafat a declarat că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show”, că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19: ,,Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”.

Numai că cifrele prezentate de Arafat diferă de cele oficiale. Conform raportului dat zilnic de Guvern, la ATI, miercuri, la ora 13:00, erau internați 464 de pacienți infectați, adică cu 36 mai puțini.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat în emisiunea „Marius Tucă Show”, motivele pentru care teatrele, restaurantele şi cinematografele sunt, la cinci luni de la epidemie, închise.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de transmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (…) Acum aproximativ patru săptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Potrivit șefului DSU, Franţa, Italia, Spania au avut o mare presiune pe sistemul lor de sănătate, dar în prezent aceste țări sunt într-o situație mai bună decât România.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *