Purtătorul de cuvânt al PMP susține că Iohannis ar trebui să poarte dezbatere măcar cu presa

Membrii Partidului Mişcarea Populară nu pot să o voteze pe Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, din cauza convingerilor divergente, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamţu, conform Agerpres.

El a adăugat însă că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să poarte o dezbatere măcar cu presa, în cazul în care nu vrea să aibă o astfel de întâlnire cu contracandidata sa.

„Nu vom nega faptul că preşedintele Klaus Iohannis are dreptate în tot ceea ce spune despre Viorica Dăncilă. Revelaţiile din ultimele zile scot la iveală un dezastru absolut în plan administrativ făcut de PSD. Motivele de indignare pe care le invocă preşedintele Iohannis faţă de doamna Dăncilă sunt legitime. În acelaşi timp, credem, ca şi în primul tur, că pentru democraţie, deci nu pentru doamna Dăncilă, ci pentru democraţie şi pentru poporul român, care s-a obişnuit cu aceste dezbateri şi în primul tur şi în al doilea tur, e înţelept – şi asta e recomandarea noastră pentru preşedintele Iohannis – să aibă această dezbatere. Dacă nu cu doamna Dăncilă, măcar cu presa, cu ziariştii interesaţi să îi pună întrebări„, a afirmat Neamţu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMP.

El a subliniat că PMP nu poate să susţină un candidat al stângii, „mai ales un om atât de incompetent, atât de nepregătit, atât de nereprezentantiv pentru România”. Neamţu a spus că românii care l-au votat pe Theodor Paleologu nu pot să o voteze pe Viorica Dăncilă, deoarece candidatul susţinut de PMP a avut un discurs de dreapta.

„PMP-iştii nu pot vota socialiştii. PMP nu poate vota Viorica Dăncilă. Eu cred, în acelaşi timp, că mulţi colegi de-ai noştri şi simpatizanţi şi votanţi aşteaptă o dezbatere, o prezenţă a lui Klaus Iohannis în arenă, care să convingă. Mi se pare obligatoriu să îţi respecţi electoratul”, a completat Mihail Neamţu.

În opinia sa, în contextul politic cu care se confruntă Europa, românii trebuie să cunoască poziţia celor doi candidaţi în legătură cu o serie de chestiuni de politică externă. De asemenea, el a atras atenţia asupra faptului că o lipsa a dezbaterii poate încuraja absenteismul la vot.

„E greu de spus de ce s-ar califica doamna Viorica Dăncilă pentru a fi premier cu semnătura domnului Iohannis şi nu se califică pentru o dezbatere. E greu de spus cum anume se justifică cele două decizii. O faci premier, pe de o parte, şi respingi oferta de dialog, pe de altă parte. Nu suntem cu totul convinşi de această argumentaţie. Dar ceea ce se poate întâmpla, deja avem indicii în acest sens, este o creştere a absenteismului. (…) În primul tur nu am avut o mobilizare excepţională faţă de alţi ani şi credem că şi în turul doi, dacă domnul Iohannis refuză dezbaterea şi discuţiile nu au loc despre ţară şi viitorul ei, riscul ca numărul de oameni care stau acasă sau îşi anulează votul este foarte mare. Nu e vorba doar despre domnul Iohannis aici, ci despre cutumele democratice pe care multe ţări occidentale le respectă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PMP, scrie Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *