PSD supărat pe studenți după alegerile europarlamentare

După alegerile europarlamentare, PSD a pus gând rău studenților care din anul 2018 beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, conform legii 95/2018. Social-democrații vor să renunțe la a mai facilita această gratuitate deoarece studenții la alegerile europarlamentare nu au votat cu PSD. 

Legea nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului, publicată în Monitorul Oficial și intrată în vigoare la finalul lunii aprilie 2018, prevede că: „studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern”, în baza legitimației de transport emisă de instituția de învățământ și a adeverinței care atestă calitatea de student.

Doamna Dăncilă a fost întrebată dacă Executivul va renunța la această gratuitate pe tren, iar aceasta a răspuns că „În cadrul CEx la nivel national de luni avem pe ordinea de zi remanierea, dar unul din punctele pe care le avem pe ordinea de zi se referă tocmai la măsurile economice și rectificarea bugetara. Vom analiza fiecare dintre aceste propuneri și vom lua o decizie”.

Dacă în CEx tot faceți propuneri pentru rectificare bugetară, de ce nu reduceți salariile nesimțite ale unor funcționari, pensiile speciale ale celor care nu au cotizat la sistemul de pensii decât într-un procent foarte mic, indemnizațiile foarte mari din acele consilii de administrație ale instituțiilor care sunt pe pierdere dar și cu alte anomalii din sistemul public din România.

Ciprian Demeter

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *