PSD, două decizii majore în Comitetul Executiv(VIDEO)

Comitetul Executiv al PSD a decis luni seara ca Guvernul să meargă săptămâna viitoare în Parlament pentru vot, în condițiile în care s-a schimbat compoziția politică a Executivului odată cu ieșirea ALDE de la guvernare.

„Nu știu dacă vom face restructurare sau remaniere”, a declarat premierul Viorica Dăncilă după ședința partidului. Premierul a ținut să precizeze însă că dacă Executivul nu obține votul dorit, nu înseamnă că Guvernul va cădea.

„Vreau să menționez faptul că am vorbit despre situația Guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obținem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a declarat Viorica Dăncilă, după Comitetul Executiv.

Dăncilă a mai precizat că dacă va merge pe restructurare vor rămâne doar 19 ministere plus premierul.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a subliniat aceasta.

Premierul a afirmat că va discuta cu toate partidele politice pentru a obține votul de încredere.

Anterior, Gabriela Firea, lider al PSD Bucureşti, a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că membrii acestuia au votat în unanimitate pentru un guvern mai suplu.

„Toată lumea vrea restructurare: din 29 de ministere să fie 20”, a spus Firea

Întrebată dacă social-democraţii vor avea susţinerea majorităţii parlamentare, Gabriela Firea a replicat că prim-ministrul Viorica Dăncilă a susţinut că „va fi bine”.

„Nu avem de ce să nu credem cele afirmate de colegii noştri: preşedintele Camerei Deputaţilor, liderii de la Senat… Sunt convinsă că din moment ce s-a venit în faţa Comitetului Executiv cu această propunere de restructurare a Cabinetului, cu siguranţă există şi voturile necesare”, a mai declarat primarul Capitalei.

Executivul merge în Parlament în condițiile în care ALDE a ieșit de la guvernare, iar Klaus Iohannis a refuzat să numească miniștri interimari.

Vot pentru Meleșcanu marți

Premierul Viorica Dăncilă a mai anunțat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susțină în continuare pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului.

„Da, îl susținem în continuare pe domnul Teodor Meleșcanu și cred că tărie că mâine (marți – n.r.) va fi ales președintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleșcanu despre candidatura domniei sale și vom merge până la capăt cu această candidatură”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de luni.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *