Protestatarii din Piața Victoriei au avansat spre sediul Guvernului

Protestatarii din Piața Victoriei au avansat spre sediul Guvernului. După ce au ocupat două benzi de circulație, fără ca Jandarmeria să le opună rezistență, manifestanții au continuat să avanseze spre gardul Palatului Victoria și au ajuns deje pe trotuarul din fața Guvernului.

O parte din protestatari au rupt gardurile de protecție instalate de jandarmi. Forțele de ordine în continuare nu au avut un răspuns, au cedat teren și s-au repliat în spatele unui ultim rând de garduri de protecție.

Manifestanții scandează „Hoții”, „Demisia” și „PSD, ciuma roșie!”.

Update

După ce protestatarii din Piața Victoriei au împins cordonul de jandarmi gradual spre limita curții Palatului Victoria, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a zis că forțele de ordine au dorit să evite apariția vreunui incident astfel că au decis să „redimensioneze”spațiul de desfășurare al mitingului și de aceea au făcut pași înapoi. Jandarmeria spune că a cedat teren pentru „a intari mesajul de dimineata, ca suntem aici pentru protectia tuturor, nu ne dorim in niciun fel aparitia unor incident”.

Oficialul a mentionat insa ca ‘deja ne aflam la limita cladirii Guvernului’ cu gardurile de protectie si i-a rugat pe protestatari sa fie atenti sa nu apara provocari din randul manifestantilor.

Update

Protestatarii au început deja să plece, la ora transmiterii știrii, din Piața Victoriei, jandarmii urmând să discute cu organizatorul manifestației la ora 22.15, atunci când expiră intervalul orar aprobat de Primărie pentru protest.

Potrivit unor surse oficiale, vârful de prezență în Piața Victoriei a fost de 24.000 de oameni.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *