Protest împotriva închiderii Termocentralei Mintia: „Ultimul bastion al industriei acestei ţări, energia, se doreşte a fi pus la pământ”

Devenii sunt invitați în data de 24 iunie, la ora 19:00, la statuia lui Decebal din fața Casei de Cultură, să participe la o acțiune civică pentru salvarea Termocentralei Minitia. Acțiunea este organizată de grupul de facebook „Hunedoara suntem noi” și vine ca un semnal de alarmă față de iminenta închidere a unității.

Pe pagina de facebook a grupului a fost postat următorul anunț:

„Luni, 24 iunie 2019 la ora 19.00, la statuia lui Decebal din fața Casei de Cultură Deva, puteți să fiți protagoniștii unei acțiuni civice pentru salvarea unui bun național. O emblemă a energeticii românești care timp de 50 de ani a asigurat peste 10% din necesarul de energie electrică al României. «Steaua de pe Mureș», cum era cunoscută Termocentrala Mintia în anii ei de glorie, asigură de 35 de ani apa caldă și căldura pentru deveni.

Vă așteptăm pe toți «la Cal»
Dar nu va fi un festival,
Vrem pașnic să manifestăm,
Termocentrala s-o salvăm.

Nu vrem poluare dar umplem orașul de minicentrale! Hai preț de o jumătate de oră pentru a fi actor în fotografia societății civile a Devei și vom arăta guvernanților că nu pot dărâma peste noapte munca părinților noștri. Învață-l pe copilul tău ce înseamnă atitudine civică. Prezența ta și a copilului tău poate schimba țara în bine.

Închidem o termocentrala ca să distrugem o ţară! Ultimul bastion al industriei acestei ţări, energia, se doreşte a fi pus la pământ. Bucată cu bucată au pus la pământ industria ţări. Au ajuns la vârful industriei, energia. Fără independenţă energetică nu vom mai exista ca ţară”, se arată în mesajul transmis de membrii comunității „Hunedoara suntem noi”. 

Acest protest este generat de zvonurile venite de la Guvernului, conform cărora Termocentrala Mintia nu va mai produce energie electrică pe bază de cărbune, ci va fi lăsată să funcționeze pe bază de gaz, doar pentru a asigura încălzire și apă caldă pentru municipiul Deva.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *