Profesori condamnați pentru că au falsificat cataloagele, pentru a-și păstra numărul de clase

Un număr de treisprezece profesori şi o secretară de liceu, din județul Neamț au fost condamnaţi, în primă instanţă, pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale. Ei sunt acuzaţi că au falsificat cataloage pentru a-şi păstra numărul de clase şi norme. Dascălii au contestat condamnările, dosarul fiind acum pe rolul Curţii de Apel Bacău, scrie adevărul.ro

Profesorii în cauză, sunt cadre didactice la Liceului Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad”, din localitatea Horia, judeţul Neamţ. Ei au fost puşi sub acuzare și au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de fals intelectual în formă continuată.

Față de unul dintre inculpaţi a încetat procesul penal, ca urmare a decesului acestuia. Toţi ceilalţi inculpaţi, 13 profesori şi secretara liceului, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi.

Magistraţii Judecătoriei Roman au manifestat, însă, clemenţă faţă de dascălii acuzaţi, în ciuda gravităţii faptelor. Toţi inculpaţii au fost condamnaţi la câte un an şi trei luni înschisoare cu suspendare sub supraveghere. Mai bine de jumătate dintre judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei, ceea ce înseamnă că în cazul în care nu vor săvârşi noi fapte penale în perioada de supraveghere condamnările nu se vor regăsi în cazier.

Citiți continuarea pe:  adevărul.ro

 

 

sursa foto:dcnews.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *