Probleme pentru uni mare producător de oțel al Marii Britanii

British Steel, cel de-al doilea mare producător de oțel al Marii Britanii, se află în pragul colapsului, cu excepția cazului în care guvernul va accepta acordarea unui împrumut de urgență, în valoare de 30 de milioane de lire, potrivit unor surse citate de Reuters.

Compania a cerut inițial guvernului britanic un împrumut ce se ridica la suma de 75 de milioane de lire, reducându-și ulterior solicitarea la 30 de milioane de lire, după ce Greybull a fost de acord să aloce o sumă mai mare, potrivit unei surse apropiate negocierilor.

Potențialul colaps al British Steel vine după ce compania germană Thyssenkrupp și cea indiană Tata Steel au renunțat, la începutul acestei luni, la planul de fuzionare a afacerilor din Europa, pentru a crea al doilea cel mai mare producător de oțel din Uniunea Europeană, după ArcelorMittal.

Companiile britanice de oțel plătesc unele dintre cele mai mari impozite ecologice din Europa, cărora li se adaugă, de asemenea, costurile ridicate privind energia, logistica și forța de muncă, precum și de incertitudinile legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În urma înregistrării de profit în 2017, British Steel a redus aproximativ 400 de locuri de muncă anul trecut, blamând factori precum lira slabă. La începutul acestei luni, British Steel ar fi asigurat sprijinul creditorilor și acționarilor, astfel încât compania să poată continua să opereze, după ce incertitudinile privitoare la Brexit au afectat profund cererea, clienții temându-se de potențialele tarife ridicate. Compania a asigurat, în aceeași perioadă, un împrumut guvernamental în valoare de aproximativ 120 de milioane de lire sterline, pentru a putea respecta regulile sistemului de comercializare a emisiilor din Uniunea Europeană (ETS).

„Industria siderurgică din Marea Britanie este esențială pentru baza noastră de producție și este importantă din punct de vedere strategic pentru industria britanică. Guvernul trebuie să intervină”, a declarat Gillian Furniss, membră a Partidului Laburist din Marea Britanie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *